26 Eyl 2012

MOZAİK PASTA


Tatlıyı çok fazla sevmeyen ben ,birkaç gündür Mozaik Pasta ,Mozaik Pasta ...diye resmen sayıklıyordum.Yapımı çok kolay ve çok lezzetli.Hafif bir tatlı tarifi arayanlara şiddetle tavsiye olunur.

Orjinal Tarif  için ; www.portakalagaci.com

Malzemeler:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı tozşeker
1 kg süt
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurtanın sarısı
2 paket sade pötibör bisküvi
Yarım su bardağı hindistan cevizi,isteğe bağlı toz şamfıstığı
Hazırlanması:
1. Tencereye un,şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)
2. Sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3. İnmesine yakın yumurta sarısını ekleyip ,karışıma iyice yedirin.
4.  1.bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin Önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. Sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. Hepsini bu sıra ile yerleştirin. Kalan sosu pastanızın etrafına sürün. Pasta soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve toz şamfıstığı ile süsledim.Servis yaparken pastanızı verev kesmeniz gerekmekte.Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder