25 Mar 2012
ELMALI BİSKÜVİ
Hafif ve yapımı kolay elmalı bir tarif.
Malzemeler
20 adet kakaolu pötibör bisküvi
4-5 adet elma
Ceviz
Tarçın
Kuş üzümü(sıcak su ile biraz yumuşattım)
Kek için:
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardğı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Bisküvileri büyük dikdörtgen borcama dizin.
Elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin biskvilerin üzerine dizin
Ceviz,tarçın ve kuş üzümlerini bir kapta karıştırın ve elmaların üzerine dökün.
Kek malzemeleri için yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyin.Elmalı karışımın üzerine dökün bir kaşık yardımıyla düzeltin.170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Daha sonra yuvarlak bir kalıp ile kesin,üzerine bolca pudra şekeri serpin afiyet olsun.
Tarif için ;
http://cafeportakal.blogspot.com
Not:Dilerseniz elmaları çok az şekerle hafif pişebilirsiniz.Kek malzemeleri benim yaptığım keke yetmediğinden ilave ettim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder