25 Mar 2012

ELMALI BİSKÜVİ



 

Hafif ve yapımı kolay elmalı bir tarif.

Malzemeler

20 adet kakaolu pötibör bisküvi
4-5 adet elma
Ceviz
Tarçın
Kuş üzümü(sıcak su ile biraz yumuşattım)

Kek için:
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardğı un
1 paket kabartma tozu

Üzerine pudra şekeri

Yapılışı:
Bisküvileri büyük dikdörtgen borcama dizin.
Elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin biskvilerin üzerine dizin
Ceviz,tarçın ve kuş üzümlerini bir kapta karıştırın ve elmaların üzerine dökün.

Kek malzemeleri için yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.Un ve kabartma tozunu ekleyin.Elmalı karışımın üzerine dökün bir kaşık yardımıyla düzeltin.170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Daha sonra yuvarlak bir kalıp ile kesin,üzerine bolca pudra şekeri serpin afiyet olsun.
Tarif için ;
http://cafeportakal.blogspot.com


Not:Dilerseniz elmaları çok az şekerle hafif pişebilirsiniz.Kek malzemeleri benim yaptığım keke yetmediğinden ilave ettim.







15 Mar 2012

TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
150 gr.tereyağ
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta(beyazı içine,sarısı üzerlerine)
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bütün malzemeleri karıştırılıp,hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Afiyet olsun.

26 Şub 2012

PORTAKALLI VE ARMUTLU SALATA

Çok keyifli,çok eğlenceli bir haftasonu kahvaltısı için rengarenk bir salata.Ayrıca kahvaltı masası için Akdeniz omleti yapıldı.Yiyenler tarafından çok beğeni topladı.Her iki tarifte Portakal Ağacından.Hayat paylaştıkça güzel..






KEÇİ PEYNİRLİ VE KURU İNCİRLİ RULO

Tarif Portakal Ağacından
Haftasonu kahvaltısı için yaptım.
Malzemeler:
Keçi Peyniri(Yaklaşık 150 gr. kullandım)
Kuru İncir (3-4 adet)
Ceviz (10-15 adet)
Taze Soğan(2 adet)
Marul Yaprağı(3-4 adet)
Lavaş Ekmeği
İncirleri ve taze soğanları ince ince doğradım.Peyniri ve cevizleri ekledim.Çatal ile tüm malzemeleri ezdim.Sonra lavaşın üzerine yaydım ,daha sonra marul yaprağı ekledim.
Lavaşı rulo haline getirip sardım.Buzdolabında 1 gece beklettim.
Not:Bence,Taze soğanı isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.

ELMALI,YOĞURTLU SALATA

Tarif,Portakal Ağacından
Kahvaltı için güzel bir alternatif, çok hafif ve sağlıklı.
Malzemeler:
4 Adet Kırmızı Elma(kabuklarını soymadan kullanıyoruz)
1/2 Limon suyu
2 Adet kereviz sapı(ince kıyılmış)
Ceviz
Kuru üzüm(ben nar kullandım,ancak kuru kayısı da yakışır diye düşünüyorum)
Yoğurt (hafif çırpılmış)
Tuz, Karabiber ekliyoruz.
Önce elmalar ile limon suyunu, daha sonra tüm malzemeyi karıştırıyoruz.

Afiyet olsun.

MENEKŞELER